Wat zijn de verschillen tussen een dakkoffer en een skibox?

Twee termen die veel door elkaar gebruikt worden, zijn dakkoffer en skibox. In beide gevallen gaat het om een koffer die je boven op je auto monteert om er extra en grotere bagage, zoals ski’s, in mee te nemen. Maar is het terecht om ervan uit te gaan dat een dakkoffer en een skibox hetzelfde zijn? Nee, dat is het niet, want het zijn wel degelijk twee verschillende dingen. We bespreken de verschillen in dit artikel.

Verschillen in functionaliteit

Een belangrijk verschil tussen een dakkoffer en een skibox, is de functionaliteit ervan. Een skibox is, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, specifiek ontworpen voor het veilig vervoeren van ski’s, snowboards en andere wintersportuitrusting. Dat wil niet zeggen dat je er geen andere zaken in kunt vervoeren, maar in de praktijk is een dakkoffer veelzijdiger. Deze kan worden gebruikt voor verschillende soorten bagage, zoals koffers, tassen, kampeerspullen, en nog veel meer. Een echte wintersporter heeft misschien meer aan een skibox, maar voor een zomervakantie is een dakkoffer praktischer.

Andere vormgeving

Een verschil dat opvalt als je een dakkoffer en een skibox naast elkaar zet, is de vormgeving ervan. Een dakkoffer heeft in de meeste gevallen een rechthoekige vorm, hoewel er ook meer gestroomlijnde dakkoffer zijn die er voor helpen zorgen dat de luchtweerstand wordt verminderd. Dat kan gunstig zijn voor het brandstofverbruik en windgeruis doen verminderen. Een skibox is daarentegen meestal langer en slanker van vorm, waardoor hij perfect is voor het vervoeren van ski’s en snowboards. Dankzij die langwerpige wordt je wintersportuitrusting veilig en stevig vastgehouden, zelfs tijdens hoge snelheden.

Verschillende bevestigingspunten

Ten slotte verschillen ook de bevestigingspunten die je vindt in een dakkoffer en een skibox. Een skibox heeft namelijk speciale bevestigingspunten en riemen die zijn ontworpen om je ski’s en snowboards veilig op hun plaats te houden tijdens het rijden. Deze bevestigingspunten zijn verstelbaar, zodat alles goed kunt aanpassen aan de grootte van je wintersportuitrusting. Een dakkoffer heeft doorgaans algemene bevestigingspunten die geschikt zijn voor verschillende soorten bagage.

Nu is het goed om te weten dat er ook universele dakkoffers zijn die beter geschikt zijn om wintersportuitrusting in te vervoeren dan een gewone dakkoffer. Mocht je dus op zoek zijn naar iets waarin je zowel je ski’s als je zomerbagage veilig kunt vervoeren wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan is het goed idee om hiernaar op zoek te gaan. Je betaalt er wellicht wat meer voor, maar dan investeer je wel in multifunctionele dakkoffer voor de zomer- én de wintersportvakantie.

Share this article

Author

Picture of Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Zelhem Gezellig op de Veluwe

Zelhem is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Zelhem. Op deZelhemgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deZelhemgids? Neem dan contact met ons op.